Biografie Annette Vogel  (Vogelwho?)

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied ‘House of New Orleans’ onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dat was het begin van haar muzikale carrière.

Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beïnvloed door de Engelse en Amerikaanse folk.

In Groningen richtte ze de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij ze zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde.

Toen zij naar Amsterdam verhuisde werd zij moeder van twee dochters en werkte ze als groepsleerkracht op een basisschool. Na twaalf jaar muzikale stilte besloot Annette de muziek weer op te pakken. Ze herschreef haar liedjes om die als singer-songwriter te kunnen uitvoeren.

Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Annette en Mario maakten in 2018 een muzikale tour in de USA; ze waren geboekt oa in New York, Baltimore, Nashville en Fayetteville (AR).

In het voorjaar van 2019 is het duo na een auditie toegelaten tot het netwerk van de Musiciens du Metro Parisienne.

Annette en Mario spelen wekelijks op het podium van Expocafé Zamen in Amsterdam-Noord. Inmiddels worden zij daarbij versterkt door cajonist/ drummer Tommy the Fox.
Annette is de liefde voor de straat (en de zelfkant daarvan) nooit kwijtgeraakt. Tot op de dag van vandaag is ze regelmatig te vinden in de straten van Amsterdam tot aan Perpignan en underground in de Parijse metro. Veel liedjes gaan dieper in op het filosofische onderwerp 'wie of wat zijn wij eigenlijk?', ze schrijft over de zoektocht naar de zin van het bestaan, waarheid en liefde.

Annette’s platenkast bevat onder andere Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez en John Coltrane en Billie Eilish. Ze klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega, Katie Melua.

Annette studeerde Schoolmuziek en saxofoon aan het Conservatorium in Groningen en Amsterdam.