Biografie Annette Vogel 

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied ‘House of New Orleans’ onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dat was het begin van haar muzikale carrière. Ze begon al snel met eigen liedjes te schrijven. Eerst in het Nederlands, later in het Engels. 

Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beïnvloed door de Engelse en Amerikaanse folk.

Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. 

Annette en Mario maakten in 2018 een muzikale tour in de USA; ze waren geboekt oa in New York, Baltimore, Nashville en Fayetteville (AR).

In het voorjaar van 2019 is het duo na een auditie toegelaten tot het netwerk van de Musiciens du Metro Parisienne. Sindsdien spelen zij regelmatig in de Parijse metro. Daarnaast toeren zij elke zomer naar Frankrijk en spelen zij in de straten van oa Montpellier, Perpignan, Toulouse, Nimes, Narbonne, Avignon en Tours.

Tijdens de lockdown in 2020/2021 deelden ze veel livestreams op Amerikaanse en Engelse platforms. Daardoor werden ze in de zomer van 2022 uitgenodigd om te spelen in Schotland. Zo maakten zij een muzikale toer van New Castle en Dumfries naar Glasgow en Edinburg.

In 2024 besloot Annette een aantal van haar Engelstalige liedjes om te zetten naar het Frans. Hiermee haalde ze de finale van het Concours de Chanson Français in Nederland. Eind 2024 verwacht Annette samen met Mario een album met eigen Franstalige liedjes uit te brengen.

Veel liedjes gaan dieper in op het filosofische onderwerp 'wie of wat zijn wij eigenlijk?' Ze schrijft over de zoektocht naar de zin van het bestaan, waarheid en liefde.

Annette’s platenkast bevat onder andere Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez, John Coltrane. Ze klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega, Katie Melua.

Annette studeerde Schoolmuziek en Saxofoon aan het Conservatorium in Groningen en Amsterdam.

Zie voor meer info: www.annettevogel.nl