Biografie Annette Vogel (short version)

ANNETTE VOGEL

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar, leerde zichzelf een aantal akkoorden aan en zong na drie weken het lied "House of the Rising Sun" onder het Rijksmuseum in Amsterdam Dit was het begin van haar muzikale carrière.

 Annette is een songwriter die opvalt door haar eigenzinnige stijl. Haar muziek is beinvloed door Engels/ Amerikaanse folkmuziek. 

Samen met Mario Kaspers op bas vormt zij een duo. Mario komt oorspronkelijk uit de hardrock maar speelt zijn partijen virtuoos passend in de songs. Tal van doorleefde onderwerpen komen aan bod in de Engelstalige teksten.  Klinkt als Suzanne Vega, Joni Mitchel, Melanie.

Annette studeerde saxofoon (jazz) en Schoolmuziek aan het Conservatorium in Groningen en Amsterdam.

Zie voor meer info: www.annettevogel.nl

--------------------------------------------------

Biografie Annette Vogel  (long version)

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied ‘House of New Orleans’ onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dat was het begin van haar muzikale carrière.

Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beïnvloed door de Engelse en Amerikaanse folk.

In Groningen richtte ze de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij ze zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde.

Toen ze naar Amsterdam verhuisde, besloot ze veel van haar nummers te herschrijven en daarmee op te treden als singer-songwriter. 

Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Annette en Mario maakten in 2018 een muzikale tour in de USA; ze waren geboekt oa in New York, Baltimore, Nashville en Fayetteville (AR).

In het voorjaar van 2019 is het duo na een auditie toegelaten tot het netwerk van de Musiciens du Metro Parisienne.

Annette en Mario spelen wekelijks op het podium van Expocafé Zamen in Amsterdam-Noord. 
Annette is de liefde voor de straat (en de zelfkant daarvan) nooit kwijtgeraakt. Tot op de dag van vandaag is ze regelmatig te vinden in het winkelcentrum (Buikslotermeerplein) in  Amsterdam tot aan de straten in Perpignan en onder de grond in de Parijse metro. 

Veel liedjes gaan dieper in op het filosofische onderwerp 'wie of wat zijn wij eigenlijk?', ze schrijft over de zoektocht naar de zin van het bestaan, waarheid en liefde.

Annette’s platenkast bevat onder andere Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez, John Coltrane. Ze klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega, Katie Melua.

Annette studeerde Schoolmuziek en Saxofoon aan het Conservatorium in Groningen en Amsterdam.

Zie voor meer info: www.annettevogel.nl