Annette Vogel

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied "House of New Orleans" onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dit was het begin van haar muzikale carrière.

Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beinvloed door Engels/ Amerikaanse folk.

In Groningen  richtte zij de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij zij zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde.

Toen zij naar Amsterdam verhuisde  werd zij moeder van twee dochters en werkte zij als groepsleerkracht op een basisschool.

Na 12 jaar muzikale stilte besloot Annette de muziek weer op te pakken. Zij herschreef haar liedjes om ze als singersongwriter uit te gaan voeren.

Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Ze vormen een mooi Amsterdams duo met met originele eigengeschreven Engelstalige folky popsongs.


Annette en Mario maakten  in 2018 een muzikale tour in de USA; ze waren geboekt oa in New York, Baltimore, Nashville en Fayetteville (AR).

 In het voorjaar van 2019 is het duo na een auditie toegelaten tot het netwerk van de Musiciens du Metro Parisienne.

Annette en Mario spelen wekelijks op het podium van Expocafé Zamen in Amsterdam-Noord. Inmiddels worden zij daarbij versterkt door cajonist/ drummer Tom Vos.


Annette is de liefde voor de straat (en de zelfkant daarvan) nooit kwijtgeraakt. Tot op de dag van vandaag is ze regelmatig te vinden in de straten van Amsterdam tot aan Perpignan en underground in de Parijse metro. Veel liedjes gaan dieper in op het filosofische onderwerp 'wie of wat zijn wij eigenlijk?', ze schrijft over de zoektocht naar de zin van het bestaan, waarheid en liefde. 

Annette’s platenkast bevat onder andere Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez en John Coltrane en .. Billie Eilish!  Ze klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega, Katie Melua.

 

Annette studeerde Schoolmuziek en saxofoon aan het Conservatorium in Groningen en Amsterdam.