Corona op school

18 maart

Het Coronavirus op school

IMG_20200316_183527_198jpgNaast mijn muziek werk ik als groepsleerkracht op een basisschool. Door de bestrijding van het coronavirus ligt nu ook Nederland op z’n gat. Vorige week moesten de scholen nog openblijven, vanaf maandag zijn de scholen gesloten. Afgelopen maandag hadden wij op school eerst een vergadering hoe we met elkaar toch onderwijs zouden kunnen bieden. Daarna aan de slag met voorbereiden. Op dinsdagochtend konden alle kinderen hun boeken en schriften ophalen en vanmorgen online aan de slag. Er werd hard gewerkt! Ik verzamelde alle telefoonnummers van de kinderen zelf (groep 8) en maakte een groepschat aan.  Via whatsapp kwamen de goedemorgens al vroeg binnen. Om 9 uur werd het werkrooster met een lesbrief verstuurd via de app Parro, de mail en ook stuurde ik de bestanden als afbeeldingen in de whatsapp groep.

Nadat sommige kinderen nog wat vragen hadden ging iedereen thuis aan de slag. Aan het eind van de middag kreeg ik dagverslagen binnen via de mail.

Het is best ingrijpend allemaal. De hele samenleving op z’n kop. Op de valreep nog de melding dat de cito -eindtoets voor groep 8 niet doorgaat dit jaar. Niet iedereen is daar blij mee.

Toen ik weer thuis was kreeg mijn dochter , die op de middelbare school zit, online les via Google Meet. Ik denk dat door dit hele gebeuren het onderwijs wel eens een hele andere richting op kan gaan. Ben benieuwd. Ik probeer er zoveel mogelijk het positieve uit te halen. Op muzikaal gebied zijn alle optredens tot en met april geannuleerd. Op straat spelen is momenteel ook not done. Er wordt vanuit Parijs met klem gevraagd om als metro muzikant niet in de metro te gaan spelen.

Ik zou begin april weer naar Parijs om mijn vergunning te verlengen, dit reisje heb ik natuurlijk ook moeten cancelen. Gelukkig vergoedde de NS alle kosten.

 

Tot zover de update.